The idea continues at Kuusi Palaa. Come and be part of it!
FIN | ENG

Kuinka se toimii?

1. Temporary on Kalliossa, osoite on Kolmas linja 7. Sitä ei pyöritä mikään organisaatio tai yritys vaan vapaaehtoiset, jotka maksavat vuokrat ynnä muut kulut ja järjestävät tapahtumia siellä ja käyttävät sitä. Tule mukaan joukkoon J. Tiloihin kuuluu mukava, iso avoin huone ja pienempi ja hiljaisempi takahuone. Tule käymään ja tutustumaan!

2. Temporaryn pyrkii mahdollistamaan erilaisten “kokeilujen”, jotka ovat kokeelliseen osallistumiseen pohjautuvia tapahtumia ja aktiviteettejä, toteuttaminen. Näitä tapahtumia ehdottaa ja järjestää koko yhteisö, toivottavasti myös SINÄ. Ne voivat olla minkälaisia tahansa ottaen huomioon tilan ja reaalimaailman asettamat rajat. Mitä epätavallisempaa, sen parempi! Tutustu kalenteriin nähdäksesi mitä kokeiluja on tulossa ja ehdota uutta kokeilua, jos haluat.

2a. Jos et ole vielä luonut tunnusta Temporaryyn, luo se tämän sivun  avulla niin voimme antaa sinulle oman tunnistekorttisi, kun tulet paikalle.

3. Muina aikoina Temporary on auki Open Time -kokeilun merkeissä, jolloin voit tulla tekemään töitä minkä tahansa projektin tai asian tiimoilta jaettuun tilaan. Internet, huonekalut ja pieni keittiö on käytössäsi. Tuo mukana omat projektisi, olivat ne sitten taiteellisia, freelance -projekteja tai jotain muita. Temporaryssä voit järjestää kokouksia ystävien ja kollegoiden kanssa. Tule juomaan kahviamme J. Ota nokoset jos haluat.

3a. Open Time on periaatteessa käynnissä kaiken aikaa paitsi silloin, kun muita kokeiluja on käynnissä - 24 tuntia päivässä, 7 päivää viikossa. Kuitenkin Open Timen aikana paikalla täytyy olla paikalla joku Temporaryn henkilökunnasta tai vapaaehtoisista, joilla on hallussaan kulkulupa tilaan. He myös toivottavat uudet kävijät tervetulleeksi ja neuvovat tarvittaessa. On tärkeää ennen kuin tulet paikalle, että katsot nettisivuilta, onko Temporary auki (tieto lukee etusivulla ylhäällä ja päivittyy reaaliaikaisesti).

4. Saat käyttäjätunnuksellesi ”Tempsejä” (Ŧ), joka on Temporaryn oma ”valuutta”/osallistumispistesysteemi joka kerta kun kävelet ovesta sisään. Saat kulkukortin jonka avulla Tempsit kirjautuvat. Voit halutessasi esiintyä nimettömänä.

5. Nettisivujen kautta voit ehdottaa omia ideoita toteutettavaksi. Tällä hetkellä ”maksu” iltatapahtuman järjestämisestä on 100 Ŧ. Voit käyttää omia Ŧ:täsi siihen, mutta et voi yksin maksaa koko 100:ta – sinun täytyy saada vähintään 1Ŧ joltain toiselta yhteisön jäseneltä.

5a. Jos kokeesi/tapahtumasi järjestetään useammin kuin kerran tai kestää useamman päivän sinun täytyy kerätä tarvittava määrä Ŧ:tä joka päivälle – tässä tapauksessa tulevien Ŧ:ten kerääminen on halvempaa (seuraava tapahtuma tai päivä maksaa 10 % vähemmän, kuitenkin vähintään 20Ŧ).

6. Voit myös käyttää Ŧ:si tukeaksesi toisten henkilöiden ehdotuksia ja ideoita. Voit halutessasi jälkikäteen muuttaa tuen määrää tai vetää takaisin tukesi. Määrä, jolla päätit tukea jotain ehdotusta, vähennetään Temps-saldostasi vain siinä tapauksessa, jos tapahtumaa toteutuu ja sille varataan aika kalenterista.

7. Joka viikko, tällä hetkellä tiistai-iltaisin, Temporaryssä järjestetään kokoontuminen, jossa yhdessä keskustelemme ja käymme läpi tulleita ehdotuksia. Joskus yhdistämme tämän tilaisuuden johonkin kokeiluun (esim. soitamme musaa, tanssimme, leikkaamme hiuksia tai korjaamme polkupyöriä). Tämä on tarkoitus olla pienin toimiva järkkärikokous ja se on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneet ja ehkä haluaisivat olla mukana toiminnassa.

8. Näissä kokouksissa ehdotukset, joilla on eniten kerättyä tukea (eli Ŧ:tä), ovat etusijalla (tilanteessa jossa kaksi ehdotusta on ehdotettu toteutettavaksi päällekkäisinä aikoina), mutta valintaan vaikuttavat luonnollisesti myös muut tekijät kuten käytössä olevat resurssit. Jos ehdotuksesi on kerännyt riittävästi Ŧ:tä, jotta se toteutuisi, sinun olisi hyvä tulla tähän tapaamiseen, jotta voimme keskustella käytännön asioista. Voit myös tulla tekemään ehdotuksia ”off-line”, jos sinulla ei esimerkiksi ole ATK-laitetta. Tapaamiset ovat vapaamuotoisia ja niissä on yleensä kivaa

9. Kokeilusi/tapahtumasi läpivieminen ja järjestäminen lähtökohtaisesti ehdottajan vastuulla. Tähän sisältyy mm. riittävän tuen (Ŧ:t) saaminen, tapahtuman/kokeilun valmistelu, markkinointi ja muut tapahtuman onnistumisen kannalta tärkeät seikat. Muut Temporaryn yhteisön jäsenet ja tilan käyttäjät voivat usein myös auttaa – voit käyttää esim. Temporaryn nettisivujen keskustelualustaa löytääksesi muita, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan tapahtuman järjestämiseen. Hyvät kokeilut syntyvät yleensä yhdessä järkkäämällä

10. Voit halutessasi lahjoittaa oikea rahaa (euroja siis) Temporarylle, joka käytetään kulujen kattamiseen ja vuokranmaksuun. Voit tiputtaa kolikkoja kahvinkeittimen vieressä olevaan laatikkoon. Jos haluat lahjoittaa yli 10 €:a, voit saada niistä käyttäjätilillesi Tempsejä vaihtokurssilla 1 € = 1 Ŧ. Viiden euron lahjoitusta vastaan voit myös saada Sac Magiquen suunnitteleman upean henkilökortin (5 € yli menevästä lahjoituksesta loput saat Tempseinä).

11. Mitä tahansa edellä mainituista asioista ja toimintaperiaatteista voidaan muuttaa, jos niin yhdessä päätämme. Jokaviikkoisessa tapaamisessa (tällä hetkellä tiistaina) pohdimme yhdessä myös sitä, mikä toimii ja mikä ei, ja teemme tarvittaessa muutoksia. Olet lämpimästi tervetullut mukaan tapaamisiin