The idea continues at Kuusi Palaa. Come and be part of it!
FIN | ENG

Mikä on Temporary?

Temporary on paikka Helsingin Kalliossa. Temporary avattiin syyskuussa 2016 ja se jatkaa kokeiluna (ainakin) vuoden 2017 ajan.

Temporary on kokeellinen yhteisöluomisen tila. Se on käytännöllistä ja kokeellista tutkimusta vuorovaikutuksellisen tekemisen muodoista ja mahdollisuuksista.

Temporary on ensimmäinen Biathlon Cultural Toolkitin perustuva käytännön toteutus.

Mitä Temporaryssä tapahtuu?

Päällisin puolin Temporary muistuttaa tyypillistä yhteistilaa, jossa toteutetaan erilaisia aktiviteetteja ja tapahtumia. Temporaryn tavoitteena on antaa tila tapahtumille ja tekemisen muodoille, joilla ei ole vielä vakiintuneita tiloja Helsingin alueella. Temporary pyrkii avaamaan tietä erityisesti osallistaville ja kokeellisille tekemisen muodoille, jotka eivät välttämättä sovellu muihin tiloihin. Temporary ei ole keskusjohtoinen; järjestettävät tapahtumat ja aktiviteetit määräytyvät yhteisön jäsenten toiveiden ja toiminnan perusteella. Tilassa toteutettavia tapatumia ja aktiviteetteja seurataan Biathlon Cultural Toolkitin avulla. Toimintaan osallistumisesta saa Temporaryn omaa ”valuuttaa”/osallistumispisteitä eli Temporaryjä (Ŧ), joilla voi vaikuttaa siihen, mitä tapahtumia tilassa järjestetään tulevaisuudessa.

Temporary luova tila, joka on säännöllisesti auki. Temporaryn toiminta perustuu aineellisiin (huonekalut, laitteisto, ihmiset) ja aineettomiin (inspiraatio, erilainen osaaminen, avustaminen) resursseihin. Temporaryssä järjestetään monenlaisia <tapahtumia ja kokeiluja> (experiments and events). Muina aikoina Temporary on yleensä auki jatkuvan kokeilun <Open Timen> (Open Time) merkeissä.

Kenen tahansa (ihmiset, organisaatiot, ym.) on mahdollista järjestää tapahtumia Temporaryssä. Tapahtumista ja aktiviteeteista sopiminen onnistuu parhaiten Temporaryn nettisivujen kautta tai osallistumalla viikottaiseen järkkäritapaamisen. Järjestäminen toteutetaan käyttäen Temporaryn omaa ”valuuttaa”/osallistumispisteitä (Temporaryt tai Tempit Ŧ). Temporaryssä voi järjestää lähes mitä tahansa; tässä kuitenkin joitakin esimerkkejä mahdollisista aiheista ja aihepiireistä: pelit, biologia, estetiikka, taide, kielet, liikkeellinen ja kehollinen tekeminen, liiketoiminta, ruoka. Menneet ja sovitut kokeilut ja tapahtumat löytyvät Temporaryn kalenterista.

Open Time on aikaa, jossa ei ole mitään järjestettyä rakennetta, jolloin kuka tahansa voi tulla paikalle ja käyttää tilaa mihin tahansa rakentavaan tarkoitukseen. Esimerkkejä: etätoimisto, paikka tavata ystäviä, tuttuja tai vaikkapa bisneskontakteja, paikka taiteen tekemiselle. Tekemisen muodoissa vain mielikuvitus on rajana. Toivomme, että Open Timeä voisi käyttää monenlaiseen yhteistyöhön, -luomiseen ja -tekemiseen sekä Temporaryssä järjestettävien tapahtumien, aktiviteettien ja projektien suunnitteluun ja valmisteluun. Kaikki ovat tervetulleita paikalle Open Timen aikana. Ennen kun tulet paikalle, muista kuitenkin katsoa nettisivuilta onko Temporary auki (Temporary on yleensä auki, jos joku kulkuluvan haltijoista on paikalla).

Temporary toivoo, että järjestettävät tapahtumat ovat innovatiivisia, korkealaatuisia ja perinteiset ammatilliset ja yhteisölliset raja-aidat ylittäviä.

Kysymyksiä? Laita mailia admin at temporary.fi, ja yritämme vastata niihin J