The idea continues at Kuusi Palaa. Come and be part of it!
FIN | ENG

Kuinka saan Tempsejä?

Temporaries, or Temps (Ŧ), are the digital currency that runs Temporary.

Temporaryt tai Tempsit (Ŧ) ovat digitaalinen valuutta, joihin Temporaryn toiminta perustuu.

On kaksi tapaa saada tempsejä:

  1. Osallitumalla Temporaryn aktiviteetteihin
  2. Tekemällä lahjoitus Temporarylle (eurot, bitcoin, ym)

 

Jos haluat osallistua Temporaryn aktiviteetteihin, tule vaan paikalle joihinkin kokeiluista tai tapahtumista. Kalenterista näet, mitä aktiviteettejä on tulossa ja lisäksi Open Time on auki aina, kun joku on paikalla. Saat kaikista kokeiluista, ml. Open Timestä, Tempsejä. Kun tulet ensimmäisen kerran, pyydä jotakuta paikalla olevaa tekemään sinulle ID-kortti. Voit myös tulostaa vieraslipun (Guest-ticket) Temporaryn sisäänkäynnin päätteestä ja halutessasi myöhemmin netissä liittää saamasi Tempsit tunnuksellesi.

Jos halaut tehdä rahallisen lahjoituksen, puhu Temporaryllä jonkun kanssa esim Open Timen aikaan tai laita mailia admin (at) temporary.fi. Koska Temporary ei ole (eikä koskaan tule olemaan) yritys, yhdistys tai muu rekisteröity yhteisö, voimme tällä hetkellä ottaa vastaan vain rahallisia lahjoituksia. Jos sinulla on ideoita muista tavoista, joilla voimme ottaa lahjoituksia vastaan, ole yhteydessä.

Tempsien tarkoitus ei ole korvata oikeita valuuttoja tai luoda orjallistavaa, hyväksikäyttävää pseudo-kapitalistista simulaatiota --- niiden on tarkoitus mahdollistaa aktiviteeteihin käytetyn energian ja niihin osallistumisen seuraaminen helpoksi sekä tehdä näistä interaktioista kumulatiivisia. Olemme myös kiitollisia mahdollisista rahallisesta tuesta(koska meidän täytyy maksa vuokra ym) mutta Temporary ei näe tukea, joka annetaan rahallisessa muodossa, mitenkään tärkeämpänä kuin älyllinen, tunteellinen ja henkinen energia ja tuki, jota ihmiset antavat esim. osallistumalla tai järjestämällä tapahtumia.

Jos keksimme uusia käyttökohteita Tempseille – tällä hetkellä niitä voidaan käyttää kokeilujen toteuttamiseen ja temporaryn takahuoneen vuokraamiseen, pysymme sitoutuneita kaikkien eri tukimuotojen yhtäläiseen kunnioittamiseen. Emme halua missään tilanteessa pyytää Temporaryssä mukana olevalta yhteisöltä euroja vastapalvelukseksi tilan käytöstä (paitsi esim. joidenkin työpajojen mahdolliset materiaalikustannukset) mutta toivomme myös löytää keinoja, miten toiminta ja aktiviteetit saadaan kestävälle pohjalle.